Άνοιξη πάντα και παντού θα προβάλλει...

Άνοιξη πάντα και παντού θα προβάλλει...
Στο μούχρωμα της μέρας μπαλκονάκι ολάνθιστο, γιασεμί και γαζία αρώματα κι ευωδιές χαρίζουν, λουλούδια και χρώματα, πουλιά και θαύματα στων παιδιών την παλάμη αντηχούνε κι ανθίζουν... Και χιλιάδες αστέρια στο ουράνιο νεφέλωμα λάμψη και φως τριγύρω σκορπίζουν και πάλι, ιστορούν την απόχη του χρόνου του άφθαρτου καθώς άνοιξη πάντα και παντού θα προβάλλει... ydp




Σου γλυκοψιθυρίζω παραμύθια να σε ταξιδέψουν στην όμορφη χώρα του ονειρικού... κλείσε τα μάτια, δεν θα κάνω θόρυβο, να μη σε ξυπνήσω απότομα...σε παραδίδω στην μυστική μέθη του ονείρου σου, να τεντωθείς ελεύθερα στην αγκαλιά της νυχτιάς, να σε χαϊδέψει το φως της, να χαμογελάσει στα μάτια σου και στην ψυχή σου... να μπλεχτούν αηδόνια στα νεραϊδένια σου μαλλιά, να πλέξουν τη φωλιά τους... να φυτρώσουν λουλούδια στα χείλη σου, να ευωδιάσουν και να στολίσουν τα σκαλοπάτια του μονοπατιού της φαντασίας... κι ας μας ξεχάσει έτσι ο χρόνος, δίνοντας ζωντάνια και χροιά στα χρώματα των μυθευμάτων...ydp








Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Χρόνια πολλά !!!!

  Σκόρπιες σκέψεις λόγω της γιορτής....

 

 

"Μια ερώτηση, μια απάντηση...

 



Η δειλία ρωτά είναι ασφαλές?

 



Η σκοπιμότητα ρωτά είναι συμφέρον?

 

 

Η ματαιοδοξία ρωτά είναι δημοφιλές?

 


Έρχεται όμως κάποια στιγμή, που πρέπει να αποφασίσεις να κάνεις κάτι που δεν είναι ούτε ασφαλές, ούτε συμφέρον, ούτε δημοφιλές.
Είναι όμως το σωστό."

~Martin Luther King~

 


Αν ξοδεύουμε χρόνο για μικρά πράγματα, ποτέ δεν θα βρούμε χρόνο για τα σημαντικότερα στη ζωή μας και για την ζωή που θέλουμε, όπως τη θέλουμε.
Προϋπόθεση για όρεξη, διάθεση, ενέργεια στη ζωή μας είναι η αγάπη...αν με σοφία αγκαλιάσεις την αγάπη, τότε σίγουρα θα γεννηθεί άπλετη ελπίδα για το σωστό αποτέλεσμα κι αν με πίστη εμμείνεις στην αγάπη τότε η ζωή σου θα αποκτήσει το νόημα που της αρμόζει... 

 



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην Αγάπη, στη Σοφία, στην Πίστη, στην Ελπίδα!!!!!!











16 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση!
Διάβασα και τις προηγούμενες που έχασα.
Μου άρεσε ιδιαίτερα το αφιέρωμα στον Γκάτσο.

Στέκομαι και στην σημερινή. Στα λόγια και την σκέψη σου που σμίγουν τα ονόματα της γιορτής να δώσουν το μήνυμα που ορίζει τις ζωές μας...
Πολλά φιλιά!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα γιατί με όσα εμπνευσμένα κατέγραψες τις ενσάρκωσες όλες!!
Καλό σου βράδυ.

ღ oneiremataღ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη,

Χαίρομαι τόσο που σε ξαναβλέπω στην γωνίτσα μου, που διάβασες κι όσες απ' τις αναρτήσεις μου δεν είχες διαβάσει αλλά και που σου άρεσε ο τρόπος που προσπάθησα πράγματι να συνδυάσω απλά λίγες σκέψεις με μικρά μηνύματα και την σημερινή γιορτή!!!
φιλάκια πολλά :-)))))

ღ oneiremataღ είπε...

@ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Χρόνια πολλά και σε σένα Χριστόφορε και σ' όσους αγαπάς και σ' αγαπούν... πάντα "απλοχέρης και κιμπάρης" στα καλά σου λόγια για τις αναρτήσεις μου, σ' ευχαριστώ πολύ, καλό σου βράδυ :-)))))

IonnKorr είπε...

Χρόνια πολλά στην Αγάπη, την Σοφία, την Πίστη, και την Ελπίδα??!!!!

Όλες αυτές γιορτάζουν σήμερα??

Καλά χρόνια πολλά λοιπόν.

Μήπως κάποια από αυτές είναι η Ονειρομάτα????

(Καλά ... μια ερώτηση έκανα)

ღ oneiremataღ είπε...

@ IonnKorr

Μήπως κάποια απ' αυτές είμαι εγώ???!!!!!!!!
Όχι Ίωνα, απλά μ' έπιασε το εντελώς παιδιάστικο και το ρομαντικό μου σήμερα κι έφτιαξα αυτή την ανάρτηση, την στόλισα και μ' ένα σωρό λουλούδια και καρδούλες...κι αυτά. :-)))))

Theodosia είπε...

Ενέδωσε.
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.

Με αγάπη, σοφία, ελπίδα και βαθιά πίστη ότι τα καλύτερα έρχονται.
Σε συμπληρώνω με το απόφθεγμα του θολού.
Πολλά φιλιά μάτια μου!!!

ღ oneiremataღ είπε...

@ Theodosia

Το είδα το καινούριο απόφθεγμα του μπλογκ σου φιλενάδα κι ομολογώ πως μου άρεσε ιδιαίτερα, οπότε σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που το πρόσθεσες στην ανάρτησή μου και για τα τόσο ενθαρρυντικά σου λόγια που συμπληρώνουν τα δικά μου!!!! φιλάκια πολλά γλυκιά μου Θεοδοσία :-))))

Apokalipsis999 είπε...

Αυτό που ρωτά η δειλία, το ρωτά και η σύνεση! Αυτό που ρωτά η σκοπιμότητα, το ρωτά και η ανάγκη! Και αυτό που ρωτά η ματαιοδοξία το ρωτά και η άγνοια! Το ζήτημα είναι η πρόθεση ή η απάντηση; Το σωστό είναι όντως πέραν αυτών των ερωτήσεων; Είμαι πεπερασμένος (με την έννοια της σχετικότητας) και αδυνατώ να δώσω άμεση απάντηση...

to alataki είπε...

Πολύ καλό, εξαιρετικό. Γιατί δεν βρεθήκαμε νωρίτερα; Ευχαριστώ για τη σύνδεση...

Δέσποινα είπε...

Χρόνια Πολλά!

ღ oneiremataღ είπε...

@ Apokalipsis 999
Σταμάτη δε διαφωνώ μαζί σου, στην ανθρώπινη φύση μας άλλωστε είναι συνυφασμένα στοιχεία και η σύνεση και η δειλία και η ανάγκη και η σκοπιμότητα και η άγνοια και η ματαιοδοξία, απλά μερικές φορές κάνοντας την υπέρβαση και ξεπερνώντας την μαζί ίσως με αρκετή βοήθεια της θεάς τύχης, μπορείς να απολαύσεις τα σημαντικότερα και πιο αξιόλογα πράγματα σ' αυτή τη ζήση, πλημμυρισμένος από αξίες και συναισθήματα. Για άλλους είναι το σωστό αυτό, για άλλους είναι απλά κάτι χωρίς την ίδια σημασία, δεν αποκλείεται η υποκειμενικότητα στα λόγια μου, υπάρχει. Εσύ το βλέπεις έτσι γιατί όπως είπες είσαι μάλλον πεπερασμένος, εγώ το βλέπω και θέλω να το βλέπω λίγο διαφορετικά. Σ΄ευχαριστώ πολύ για το συμπληρωματικό σχόλιο, που έδωσε κι άλλη διάσταση στην ανάρτησή μου. :-))))))

ღ oneiremataღ είπε...

@ to alataki

σ΄ευχαριστώ κι εγώ πολύ για την ανταπόκριση και σύνδεση επίσης, καλωσόρισες στη γωνίτσα μου!!!!... τώρα το γιατί δεν βρεθήκαμε νωρίτερα, δεν έτυχε μάλλον κι εγώ είμαι και σχετικά καινούρια στο μπλογκοχώρο και σιγά-σιγά προσπαθώ να κάνω όλο και περισσότερες καινούριες φιλίες...φιλάκια πολλά :-)))))

ღ oneiremataღ είπε...

@ Δέσποινα
Καλωσόρισες κούκλα μου στο χώρο μου,θα χαρώ να ξαναπεράσεις σύντομα, θα έρθω κι εγώ από τα δικά σου ιστολόγια... σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου κι ανταποδίδω...φιλάκια πολλά :-))))

Ανώνυμος είπε...

χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα.

ღ oneiremataღ είπε...

@simblogo
χαχαχαχα εδώ είσαι κι εσύ??? Ευχαριστώ πολύ κι ανταποδίδω!!!! Επίσης χρόνια δημιουργικά και χρόνια πλημμυρισμένα με αγάπη, σοφία, πίστη κι ελπίδα :-*****