Άνοιξη πάντα και παντού θα προβάλλει...

Άνοιξη πάντα και παντού θα προβάλλει...
Στο μούχρωμα της μέρας μπαλκονάκι ολάνθιστο, γιασεμί και γαζία αρώματα κι ευωδιές χαρίζουν, λουλούδια και χρώματα, πουλιά και θαύματα στων παιδιών την παλάμη αντηχούνε κι ανθίζουν... Και χιλιάδες αστέρια στο ουράνιο νεφέλωμα λάμψη και φως τριγύρω σκορπίζουν και πάλι, ιστορούν την απόχη του χρόνου του άφθαρτου καθώς άνοιξη πάντα και παντού θα προβάλλει... ydp




Σου γλυκοψιθυρίζω παραμύθια να σε ταξιδέψουν στην όμορφη χώρα του ονειρικού... κλείσε τα μάτια, δεν θα κάνω θόρυβο, να μη σε ξυπνήσω απότομα...σε παραδίδω στην μυστική μέθη του ονείρου σου, να τεντωθείς ελεύθερα στην αγκαλιά της νυχτιάς, να σε χαϊδέψει το φως της, να χαμογελάσει στα μάτια σου και στην ψυχή σου... να μπλεχτούν αηδόνια στα νεραϊδένια σου μαλλιά, να πλέξουν τη φωλιά τους... να φυτρώσουν λουλούδια στα χείλη σου, να ευωδιάσουν και να στολίσουν τα σκαλοπάτια του μονοπατιού της φαντασίας... κι ας μας ξεχάσει έτσι ο χρόνος, δίνοντας ζωντάνια και χροιά στα χρώματα των μυθευμάτων...ydp








Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ένα διαφορετικό τριαντάφυλλο... (παραμυθάκι)

************************

Μια φορά και έναν καιρό,μέσα σ'ένα μεγάλο κήπο με κατακόκκινα τριαντάφυλλα,υπήρχε ένα που ήταν διαφορετικό απ'όλα τα άλλα.Αυτό που το έκανε διαφορετικό ήταν πως δεν είχε καθόλου αγκάθια.Έτσι τα υπόλοιπα τριαντάφυλλα του κήπου το κορόιδευαν.

-Χα,χα,οι κάμπιες θα σου φάνε όλα τα φύλλα σου αφού δεν έχεις αγκάθια να προστατευτείς.
Ακόμα και τα μπουμπούκια που δεν είχαν γίνει ακόμα μεγάλα τριαντάφυλλα του φώναζαν:
-Πόσο αδύναμο μοιάζεις.Τα αγκάθια είναι κάτι σαν την πανοπλία μας και εσύ μοιάζεις τόσο ανυπεράσπιστο.
Το τριαντάφυλλο έμοιαζε τόσο μόνο και θλιμμένο που δεν ήταν σαν τους άλλους.
Η αλήθεια είναι όμως πως ο κάθε κίνδυνος που θα μπορούσε να υπάρξει για το τριαντάφυλλο,εξαφανιζόταν με μιας.Δηλαδή η καλύτερη του φίλη ήταν μια κάμπια που φυσικά δεν του έτρωγε τα φύλλα,γιατί την άφηνε να ανεβαίνει μέχρι την κορυφή του και να μπορεί κι αυτή να βλέπει τον κήπο από ψηλά.
Γενικά το τριαντάφυλλο είχε κάνει πολλούς φίλους.Οι δροσοσταλίδες έκαναν τσουλήθρα πάνω του χωρίς να φοβούνται μήπως πέσουν πάνω σε κανένα αγκάθι.Όλοι το λάτρευαν το τριαντάφυλλο μέσα στον κήπο,εκτός από τα άλλα τριαντάφυλλα του κήπου,που μάλλον το ζήλευαν.
Ένα βράδυ,λοιπόν,πριν κοιμηθεί το τριαντάφυλλο επειδή δεν άντεχε πια την περιφρόνηση των άλλων λουλουδιών,ευχήθηκε να ξυπνήσει με αγκάθια.Το ευχήθηκε με τόση δύναμη που το επόμενο πρωί,ξύπνησε με αγκάθια σε όλο του τον κορμό.

Χάρηκε τόσο πολύ γι αυτό!Μα δυστυχώς η χαρά του δεν κράτησε για πολύ.
-Καλημέρα,όμορφο μου τριαντάφυλλο,λέει η κάμπια.Άσε με να ανέβω πάνω σου!
-Ανέβα,λέει το τριαντάφυλλο ,μόνο που έβγαλα αγκάθια.
-Έβγαλες αγκάθια;Μα γιατί;Κρίμα γιατί τότε δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να δω τον κήπο από ψηλά.
Έτσι σιγά σιγά έχασε όλους τους παλιούς του φίλους.
Και τα άλλα τριαντάφυλλα σταμάτησαν να το κοροϊδεύουν,όχι γιατί ήταν πιο όμορφο με τα αγκάθια αλλά γιατί τώρα πια έμοιαζε με όλα τα άλλα τριαντάφυλλα του κήπου και δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιο είναι το τριαντάφυλλο που κορόιδευαν πριν.
Μια μέρα λέει ένα τριαντάφυλλο σε ένα άλλο:
-Τελικά το τριαντάφυλλο που δεν είχε αγκάθια το έβαλε στα πόδια,δεν άντεξε άλλο εδώ,ε?


Μα το τριαντάφυλλο μας ήταν εκεί,δεν έφυγε ποτέ...
Είχε μετανιώσει που ευχήθηκε να αλλάξει.Δεν είχε καταλάβει πως του είχε δοθεί ένα δώρο.Νόμιζε πως το σημαντικό είναι να μην ξεχωρίζει.
Ο χειμώνας ήρθε και τα ροδοπέταλα του τριαντάφυλλου χάθηκαν όλα.
Ας ευχηθούμε πως την άνοιξη που θα ξυπνήσει ξανά και θα ανθίσει,να μην έχει αγκάθια.Μα κι αν έχει,να βρει αυτό που το κάνει διαφορετικό για να μπορούν να το ξεχωρίζουν τα άλλα τριαντάφυλλα του κήπου.



πηγή : e-sofita.blogspot.com



Roses for memory Pictures, Images and Photos

20 σχόλια:

Imizael είπε...

φοβερα συμβολικο. ειναι σαν τους ανθρωπους που δεν εχουν συναισθηματικες αμυνες, τι κερδιζουν και τι χανουν, οταν ομως βγαλεις αμυνες πρεπει να θυσιασεις κατι...

IonnKorr είπε...

Βρε Ονειρομάτα ...

ღ oneiremataღ είπε...

@Νεφέλη, όπως το λες, ένα συμβολικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που αναφέρεται στην ομοιομορφία και στην απόκλιση απ΄αυτή, τη διαφορετικότητα και την αξία της...

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ενώνω την ευχή σου με την δική μου, για την επόμενη Ανοιξη ...

ღ oneiremataღ είπε...

@Ίωνα ...........
πολλά είπες πάλι στο σχόλιό σου -δε σε αδικώ όμως γιατί είδα -διάβασα και τα μακροσκελή σχόλιά σου σε άλλα μπλογκ -, οπότε τι να σου απαντήσω, σου απαντώ ανάλογα...................... χα χα χα

ღ oneiremataღ είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη, συμφωνείς πως η διαφορετικότητά μας πολλές είναι εκείνη που ξεσηκώνει κύματα αντιδράσεων από τους άλλους που δεν θέλουν να ξεχωρίζει κάποιος από το σύνολο?... αλλά παρόλα αυτά όταν θυσιάζοντάς την αφομοιώνεται με εκείνους και πάλι δεν πρόκειται κανείς τους να το εκτιμήσει αυτό, ούτε και θα έχει σημασία... καλύτερα λοιπόν, η "΄Ανοιξη" να επαναφέρει τις ιδιαιτερότητες που κάνουν τη διαφορετικότητα ξεχωριστή... καλό σου κι ευχάριστο βράδυ :-)))))

IonnKorr είπε...

Σε άλλα blog (πλην του Gip). Σε ποιά????????
Εξηγήσου αμέσως!!!!!!

ღ oneiremataღ είπε...

μα φυσικά στου Γιώργου (GiP),αλλά και στο μπλογκ της Νεφέλης, και στο Θολό Τοπίο της Θεοδοσίας & Ευτυχίας, κι όλο και σε κάποια άλλα σε βρήκα μπροστά μου εδώ στην δημοφιλή μπλογκόσφαιρά μας...σου φτάνουν οι εξηγήσεις μου ή να πάω να ψάξω να βρω κι άλλες?....

Theodosia είπε...

Αυτό ήτανε ανάσανα. Μετά από μία τόσο κουραστική ημέρα λόγω δουλειάς, γύρισα αποκαμωμένη και το παραμύθι σου με γαλήνεψε σαν τα μικρά παιδιά. Τελικά η διαφορετικότητα είναι τόσο όμορφη που μόνο όταν την χάσουμε την εκτιμάμε.

ღ oneiremataღ είπε...

Φιλενάδα μου πώς να διαφωνήσω μαζί σου?...Αλλά πάλι ίσως και να μην είναι τόσο απελπιστικά τα πράγματα, ίσως να μην χρειάζεται να την χάσουμε εντελώς για να την ξαναβρούμε, ίσως λέω... φιλάκια πολλά, καλή σου ξεκούραση γλυκιά μου Θεοδοσία :-)))))

xristina kampa είπε...

έχεις δίκιο κορίτσι μου, η διαφορετικότητα μας κάνει να ξεχωρίζουμε. το νόημά του εύκολο, αλλά η σημασία του τεράστια.... καλό βράδυ να έχεις. (Υ.Γ. το προηγούμενο video στολισμένο με τα λόγια σου ήταν υπέροχο)

ღ oneiremataღ είπε...

@Χριστίνα μου, έτσι είναι, κάθε τι ιδιαίτερο και διαφορετικό μας κάνει ξεχωριστούς...κι οι πιο απλές ιστορίες πολλές φορές, κρύβουν μεγάλα νοήματα και μηνύματα ...
χαίρομαι που σου άρεσε το βιντεάκι με το παραμυθάκι μου, σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ !! :-))))

~reflection~ είπε...

Πολύ όμορφο παραμύθι...
Έτσι είναι.. ακριβώς έτσι...

τα φιλιά μου... χωρίς αγκάθια...

ღ oneiremataღ είπε...

@Kάκια μου, πιστεύω ότι οι όμορφες, ταξιδιάρικες κι ισορροπημένες ψυχές όπως και η δική σου, με τις πολλές ευαισθησίες, δεν βγάζουν εύκολα αγκάθια, δεν τους χρειάζονται ούτε για προστασία, ούτε για να μοιάσουν με τις άλλες... πολλά φιλάκια Ποιήτρια των συναισθημάτων :-)))))

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Η ιδέα σου με τράβηξε περισσότερο και από τον βαθύτατο συμβολισμό τον κειμένου. Έπειτα η φρεσκάδα της πένας σου. έδωσε πνοή σαν αεράκι σε κήπο. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις όλα τα είδη του λόγου.
Καλή σου εβδομάδα ονειρεμάτικο ρόδο

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμός λοιπόν στην διαφορετικότητα και προαπαντός από μας τους ίδιους προς τον εαυτό μας!

Καλημερα

ღ oneiremataღ είπε...

@Χριστόφορε, δυστυχώς δεν τα αξίζω τα εύσημά σου, δεν είναι δικό μου το κειμενάκι, απλά το βρήκα στο διαδίκτυο, μου άρεσε πολύ και το έβαλα στο μπλογκ μου...Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσφώνησή μου σε "ονειρεμάτικο ρόδο", καλή σου εβδομάδα κι από μένα, ταξιδευτή της γραφής και λαξευτή των περιγραφικών εικόνων στη μνήμη :-))))

ღ oneiremataღ είπε...

@Κούλα, πάρα πολύ όμορφο και σωστό αυτό που είπες...όπως το λες ακριβώς λοιπόν...καλησπέρα σου, μια ευχάριστη εβδομάδα :-)))))))

to alataki είπε...

Υπέροχο παραμύθι, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως το διαφορετικό είναι όμορφο κι εμείς αγνοούμε όχι μόνον την ομορφιά, αλλά τη χρησιμότητα και την καλοσύνη.
Είμαστε σκληροί τελικά...

ღ oneiremataღ είπε...

@Ιωάννα μου, στη σημερινή εποχή αγνοούμε και προσπερνάμε πολλά πράγματα,δυστυχώς κι είναι πολλοί οι λόγοι που το κάνουμε αυτό. Απλά αυτό που θα πρέπει είναι να προσπαθήσουμε να φυλάξουμε σε κάποια γωνιά της ψυχής μας και του μυαλού μας αυτό το διαφορετικό που μπορεί να έχει ο καθένας μας για να μην χάσει την αξία του ή να μην το χάσουμε... φιλάκια πολλά, καλό σου βράδυ κούκλα μου :-)))))